OnParmak.Org Nedir?
OnParmak.org temelde, Mobil ve Tablet olmayan cihazlarda, yani Masaüstü ve Dizüstü bilgisayarlarda klavyede herhangi bir yazı yazarken, on parmağınızı da kullanmanız için tasarlanmış bir web sitesi.
Ziyaretçi hedeflerimiz arasında sadece katip olmak isteyen ve bu sınavlara hazırlanan kişiler yok açıkçası. On Parmak Klavye kullanımının yaygınlaşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak istiyoruz. Bu yüzden sitemizde oyunlar isimli bir kısmımız var. Oyunları 7'den 77'ye herkese hitap edecek şekilde özel olarak seçtik.
Aşağıda detaylı bir şekilde sitemizin özellikleri, içerik yapısı gibi bilgilere ulaşabileceğiniz bir tanıtım makalesi hazırladık.
OnParmak.Org'de neler var?
Sitemiz öncelikle dört temel modül üzerinde konumlanmış şekilde tasarlandı. Bunlar:
1- Klavyede On Parmak Kullanımı
2- Katiplik Metinleri
3- Blog
4- Klavye Yarışı
1- Klavyede On Parmak Kullanımı
Sitemizin en önemli modüllerinden biri olan On Parmak Kullanımına; sitemizde üst menüde yer alan On Parmak kısmından ulaşılıyor. Bu kısımda yeni bir kullanıcının, yani klavye kullanımında on parmak yazmayı bilmeyen hatta başlangıç seviyesindeki bir bilgisayar kullanıcısının aşama aşama klavyede on parmağını da kullanarak yazı yazmasını sağlamak için alt öğeler bulunuyor. Sırasıyla Bunları inceleylim.
a) On Parmak Dersleri
Uzun emekler sonucunda hazırladığımız bu kısımda sitemize gelen ziyaretçileri F Klavye (Resmi Kurumlarda kullanımı yaygınlaşmaya devam ediyor) veya Q Klavye kullanırken on parmaklarını da kullanabilmeleri için Başlangıç>Orta>İleri şeklinde sınıflandırılmış derslerimizi tamamlamalarını hedefliyoruz. Bu kısmı son kullanıcılarda test ederek, daha iyi nasıl yapılır üzerine bir hayli gayret gösterdik. Yine de anlamadığınız veya takıldığınız bir yer olursa bize bildirebilirsiniz.
On Parmak derslerine başlamadan önce klavye seçimi yapmanızı istiyoruz. Klavye tipinizi (F veya Q) seçtikten sonra karşınıza parmaklarınızı klavyeye nasıl yerleştirmenizi gösteren bir ekran gelecek. Bu ekranda tamam dedikten sonra derslere başlayabiliyorsunuz. Klavyenin karşısında dik oturmanız gerektiğini de unutmayın. Derslere başladıktan sonra aşama aşama ilerleyerek klavyede on parmağınızı da kullanmaya başladığınızı göreceksiniz. Burada önemli bir husus eğer sitemize üye olursanız, üyelik için de sizlere kolaylık olsun diye Facebook ve Gmail hesabı ile bağlanmanıza imkan sağlayan bir üyelik sistemi geliştirdik. Eğer üye iken derslere katılırsanız; bitirdiğiniz dersler, hangi derste kaldınız gibi bilgilere çok kolay ulaşabiliyorsunuz. Bir dersi bitirdikten sonra diğer derse geçme sistemimiz yine üye girişi ile mümkün oluyor.
b) Klavye Hız Testi
On Parmak eğitiminizi tamamladıktan sonra, artık kendinizi hızlandırmanız gerekecek. Malumunuz Türkiye'de özellikle Adalet Bakanlığı Katip alımlarında belirli bir sürede, belirli doğru kelime yazımını zorunlu tutuyor. Ancak bir çok kurum Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni(VHKİ) de alımı yapmaya başladı. Yine VHKİ olmak için de klavye kullanımızın hızlı olması gerekiyor. Bu yüzden Adalet Bakanlığı tarafından her yıl yayınlanan metinler üzerinde zamana karşı yarışabilmeniz için elimizden geldiği kadar doğru şekilde metinleri eklemeye çalıştık. Farklı alanlarda da metin eklemelerimiz devam ediyor ve sürekli yeni metinler eklemeye devam edeceğiz gibi görünüyor. Bizim metin ekleme konusunda yetersiz kaldığımız durumlarda İletişim Formumuzu doldurarak eksik metinleri bize iletebilirsiniz. Ayrıca sitemize üye olduğunuz takdirde kendi metinlerim kısmından 20'ye kadar metin ekleyebilir ve 1, 2, 3, 4, 5 dakikalık testler yapabilirsiniz.
2- Katiplik Metinleri
Evet sitemizin ziyaretçi kitlesini az çok biliyoruz. Genelde memur adayları, -özelde katip adayları- ve memurlardan oluştuğu için, katiplik uygulama çalışma metinlerini yıl bazında, Zabit katipliği, İcra katipliği ve CTE katipliği metinleri olarak girdik. Katiplik uygulama sınavına kadar metinler üzerinden kendinizi geliştirebilirsiniz.
3- Blog
On Parmak klavye kullanımı ve katiplik ile ilgili özel olarak hazırlanmış yazılarımıza sitemizin bloğundan ulaşabilirsiniz.
4- Klavye Yarışı
Evet çok uzun emekler neticesinde hazırladığımız klavye yarışı, aynı anda siteye bağlanan kayıtlı ya da kayıtsız kullanıcıların aynı metin üzerinde kendilerine tanımlanan araç ile (üyeler kendi araçlarını seçebiliyor) belirli bir süre içerisinde en hızlı yazarak bitiş çizgisine ulaşması üzerine oyun olarak tasarlandı. Ancak bu oyun çok kullanıcılı olduğu için rakiplerinize karşı yarıştığınız için ayrı bir heyecan katıyor. Ayrıca sadece arkadaşlarınızla yarışmak isterseniz, kendiniz özel oda açarak arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz ve istediğiniz kadar arkadaşınızla aynı metin üzerinde klavye yarışı yapabilirsiniz.
Not: Üye olarak sitemizde yer alan bir çok içeriğe ücretsiz bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Klavye derslerinde kaldığınız yerden devam edebilir, hız testlerinde yaptığınız testleri ve gelişim sürecinizi görebilirsiniz. Soru cevap sisteminde sorduğunuz sorular ve cevapları da aynı şekilde görebilirsiniz. Yaptığınız yarışlar ve sonuçları da görmeniz yine üye girşi yaptığınız takdirde mümkün oluyor.
Klavye Yarışı sayfasında, gerçek kişilere karşı aynı anda yazı yarışı yapabilirsiniz.
yazı tipi
yazı tipi çok göz yoruyor
Banner
Lütfen bannerları azaltabilir misiniz bannerlardan kurtulmak için adBlocker kullanıyorum
Sitede dakika başına vuruş nasıl hesaplanıyor?
Sitede dakika başına vuruş nasıl hesaplanıyor? Word dosyasına kopyalayıp baktığımda 150
Öncelikle merhaba
on parmak klavye kullanırken neden işaret parmakları sadece j ile f nin üzerinde durmuyor? yani
10 Parmak Q klavye ve F Klavye
Merhabalar, Kısaca bilgisayar uzmanıyım ve işimin bir çoğunu bilgisayar başında
orta seviye
orta seviye "o" harfinden ileri gitmiyor ne yapabilirim daha fazla ilerleyemedim.
Q klavye hakkında
on parmak derslerinde birinci aşamayı yapınca aldıgımız sonuç çıkıyo örnek: 130 cpm 2
Seviye atlamıyor.
Merhaba Q klavye 10 parmak derslerine başlayıp 1.aşama olan J-F (30seviye) seviyesini bitirdim
Giriş uyarı hatası
Onparmak dersleri sayfasına geldiğim zaman sistem beni atıyor. Tekrar giriş yapmak istediğimde
çalışma tekniği ?
sürekli çalışıyorum fakat kelime sayılarım büyük oranda artmıyor nasıl